Grilla året runt med ett EGG!
Älskar du att grilla är Big Green Egg den perfekta grillen för dig. Egget håller högsta kvalitet för att hålla livet ut och är en populär grill bland grillentusiaster. En av anledningarna är Eggets förmåga att hålla jämn temperatur timmar i sträck. Tillagar du kött på grillen, resulterar detta i möra och saftiga rätter som sannolikt kommer att imponera på även de mest kräsna smaklökarna. Ett Egg är mer än bara en grill. Därför kan du också använda den till bakning, rökning, ångkokning och långkok. Varför inte testa att baka pizza eller röka fisk?
Big Green Egg är en kamadogrill tillverkad av keramik vilket ger den bästa möjliga isolering. Keramiken är utvecklad tillsammans med NASA och du får livstidsgaranti på Eggets keramiska delar. Eggets förmåga att kunna hålla både mycket höga och låga temperaturer gör den perfekt att laga all typ av mat. De isolerande keramiken gör att du inte behöver ha ett högt luftflöde genom grillen vilket låter råvarorna behålla sin fuktighet så att smakupplevelsen höjs. Dina smaklökar kommer att tacka dig!
Dessutom kan Egget användas året om, även i vårt kalla klimat.
Vad behövs för att komma igång?
Underhåll
Om du använt indirekt grillning är det efter att du grillat klart är det dax för rengöring. Detta görs enkelt genom att vända conveggtor så att den smutsiga delen ligger neråt i Egget och justera temperaturen till 250 grader. Stäng locket och låt stå i 30 minuter så att fettet bränns bort.
Varje gång du ska använda ditt Egg, innan du tänder den, ta bort överflödig aska genom att samla upp gammal grillkol med till exempel Ashtool.
Tänk på att alltid lämna ett lite lager aska längst ner. Då blockeras luftflödet något så att temperaturen stiger gradvis och förhindrar att keramiken värms upp för snabbt.
Tacos gillar de flesta så varför inte testa att grilla dem. Med goda tillbehör och röror får du en fantastisk smakupplevelse.
Ingredienser (4 personer)
Gör så här:
Tänd grillkolen och lägg i värmesköld och grillgaller. Värm upp till 230-250 grader. När Egget är tillräckligt varm, lägg på köttet. Grilla tills innetemperaturen på fläskköttet är 70 grader C eller grilla flanksteken ca 5 min på varje sida. Låt vila i 10 min. Skär köttet mot fibrerna så blir det mört och lättuggat.
Dela gurka, tomat i små bitar och strimla salladen.
Värm tortillabröden på grillen tills de har fått lite färg på båda sidor.
Låt gästerna fylla sina egna tortillabröd och njut!