Gåsatoffeln

Gåsatoffeln

Set Descending Direction
View as Grid List

10 Items

per page
 1. Tofflor - Blandad bukett
  599 kr
 2. Tofflor - Blå/vit ranka
  599 kr
 3. Tofflor - Kanin svampranka
  499 kr
 4. Tofflor - Vit bukett
  599 kr
 5. Tofflor - Blandad ranka
  599 kr
 6. Tofflor - Blå/vit bukett
  599 kr
 7. Tofflor - Hjärta
  599 kr
 8. Tofflor - Gås med blandad ranka
  499 kr
 9. Tofflor - Gäss skånsk flagga
  599 kr
 10. Tofflor - Vit ranka
  599 kr
Set Descending Direction
View as Grid List

10 Items

per page

Gåsatoffeln med originalmotiv

Trätofflor, Gåsatofflor, träskor - kärt barn har många namn! På Sommarboden säljer vi den traditoneolla Gåsatofflen, precis så som det en gång började när Karin Zadig Hoberg började måla tofflor med gäss i dess olika former. Våra berömda Gåsatofflor pryds sedan årtionden av klassiska och och Skåne och Näset-inspirerade motiv som för tankarna till sommaren och barndomen.

Alla tofflor är handgjorda och motiven är handmålade. På Sommarboden hittar du flera olika motiv på Gåsatofflorna, med allt från originalmotivet gås och ranka, buketter och rankor till kaniner och hjärtan.
Självklart finns våra Gåsatofflor även för de allra minsta i familjen som precis ska lära sig gå och skapar fina minnen.

Var och när började historian och traditionen om Gåsatoffeln? Det började när Karin Zadig-Hoberg i slutet av trettiotalet grundade Falsterboden. Hon hade utbildat sig i Paris tillsammans med storheter som Isaac Grünewald och Nils von Dardel.

Efter fortsatta studier vid Konsthantverksskolan i Köpenhamn började Karin Zadig-Hoberg med dekorationsmåleri och utsmyckning av vardagsföremål. Populärast blev hennes dekorerade trätofflor som hon sålde både i Falsterboden och i legendariska Brokiga boden i Malmö. Efter att butiken upphörde år 1982 målade Karin tofflor för Sommarboden, vilket hon fortsatte med till 1996, året före hennes bortgång. Hennes motiv lever sedan dess kvar och målningen utförs idag på samma sätt som Karin gjorde.

Vi har fler motiv och storlekar i vår butik än vad vi har möjlighet att visa online och du är varmt välkommen att besöka oss för att prova just din favorit bland Gåsatofflan.