Big Green Egg

Big Green Egg

Set Descending Direction
View as Grid List

20 Items

per page
 1. Big Green Egg Kolgrill Small
  10 599 kr
 2. Big Green Egg Kolgrill Medium
  14 299 kr
 3. Big Green Egg Kolgrill Large
  19 490 kr
 4. Big Green Egg Kolgrill XXLarge
  42 899 kr
 5. Big Green Egg Kolgrill Minimax
  11 799 kr
 6. Värmesköld Conveggtor Big Green Egg
  989 kr
 7. Big Green Egg Grill Gripper
  319 kr
 8. Gallerlyftare Big Green Egg Heavy Duty Gridlifter
  409 kr
 9. Askskrapa Big Green Egg Ash Tool
  219 kr
 10. Överdrag Big Green Egg
  1 349 kr
 11. Big Green Egg Askskyffel
  499 kr
 12. Big Green Egg 5-delars EGGspander Kit L
  2 839 kr
 13. Big Green Egg Half Moon ConvEGGtor L
  589 kr
 14. Big Green Egg Integgrated Nest+Handler XL
  4 739 kr
 15. Big Green Egg 1-del convEGGtor basket XL
  1 499 kr
 16. Big Green Egg rEGGulator Regnskydd
  419 kr
 17. Big Green Egg Integgrated Nest+Handler L
  3 749 kr
 18. Sidobord trä M Big Green Egg
  2 049 kr
 19. Sidobord trä L Big Green Egg
  2 049 kr
 20. Sidobord trä XL Big Green Egg
  2 049 kr
Set Descending Direction
View as Grid List

20 Items

per page

Big Green Egg med ursprung från Asien

Big Green Egg tillverkar unika kolgrillar i olika storlekar. Allt som oftast i stora storlekar på äkta amerikanskt manér. Den typ av kolgrillar som Big Green Egg tillverkar kommer dock inte ursprungligen från USA utan från Japan och Kina där man har använt de så kallade Kamadogrillarna i ungefär 3000 år.

Big Green Egg är en blandning av gammal tradition av kärltillredning och modern teknik vilket resulterar i en produkt som är bättre, mer hållbar och ger bättre värmeisolering än andra utomhuskokare på marknaden.

Big Green Egg är världens största tillverkare av keramiska kamado-kolgrillar med högsta kvalitet. Med erfarenhet inom grillning i över fyra årtionden så får du med Big Green Egg en garanti för den ultimata grillupplevelsen.

Genom åren har ägget utvecklats och betydande förbättringar har gjorts för att leda utvecklingen på marknaden – toppmodern keramik, justerbara tillagningstemperaturer, rostfritt stålgaller och en porslinyta med den patenterade gröna färgen.

Big Green Egg finns nu i flera olika storlekar och otaliga tillbehör.

 

Vanliga frågor om Big Green Egg

 

Var tillverkas Big Green Egg?

Den keramiska formen är designad i Nordamerika och här skapar man även alla komponenter till den. Just de keramiska delarna tillverkas i Mexiko medans resterande delar av grillen tillverkas i helt och hållet i USA.

 

Hur bör man tända sitt Big Green Egg?

Man skall absolut inte använda sig av någon tändvätska då det kan skada grillen samt ge en eftersmak på maten. Man bör använda sig av en elektriskt grilltändare eller tändkuber. 

Det funkar utmärkt att använda grillkol eller briketter.

Använder man tändvätska så råder tillverkaren att man eldar ur grillen med en temperatur på 260 grader ett flertal gånger under en timmes tid. 

 

Hur rengör man sin Big Green Egg?

Askan bör tömmas regelbundet detta gör man för att luftflödet ska fungera optimalt i ägget. Tack vare sättet som grillen är uppbyggd på så har man i princip en självstädande funktion då överblivet fett bränns bort under grillningen. Det enda man behöver tänka på är att någon enstaka gång under året plocka ur delarna och borsta av dessa. Man ska dock inte använda några kemiska lösningar när man städar ägget.

 

Hur styr man temperaturen i sin Big Green Egg?

Det finns lite olika faktorer som spelar roll när man ska ställa in temperaturen på ägget. Det första är vilken typ av kol man använder sig av då kvalitén spelar stor roll. Sen är det självklart mängden kol man använder, ju mer kol desto högre temperaturer. En annan stor faktor är hur man ställer in ventilerna på toppen och botten av grillen. Det är här man väljer hur luftflödet kommer att se ut.

 

Var kan man placera Big Green Egg?

Som med alla andra grillar så bör man hålla avstånd till brandfarliga saker då ägget genererar hög varma vid användning. Vi rekommenderar att man kompletterar sitt Big Green Egg med ett underrede med hjul (nest).

 

Vilka tillbehör är bra att ha till ett Big Green Egg?

Nest är ett bra tillbehör som låter ditt ägg få hjul så att man enkelt kan flytta på sin grill.

För att underlätta grillningen så kan man köpa till sidobord eller så kallade EGG mates som ger dig en ordentlig arbetsyta.

Vill man förbättra sin grillteknik så är convEGGtor något för dig. Det är en platta som man använder i grillen för att reglera värmen så att man kan köra indirekt grillning.