Eldkorgar & Vedställ
Sommarboden

Köp din eldkorg online hos oss på Sommarboden.se - Vill man både lysa upp och värma sig på kvällen så är en eldkorg det perfekta alternativet. Med varumärken som Röshults, Gasbrasan, Le Feu och House Doctor så vet man att det är hög kvalitet.

Eldkorgar & Vedställ

Set Descending Direction
View as Grid List

11 Items

per page
 1. Fireplace - Svart
  3 699 kr
 2. Eldstad, svart ek
  14 695 kr
 3. Eldkorg / Marschallhållare Hilding
  1 319 kr
 4. Platta (passar original, Urban 50,70)
  1 095 kr
 5. Stolpe (passar eldkorg original)
  1 581 kr
 6. Eldkorg Baron
  7 066 kr
 7. Sunwood Marino terrassvärmare - svart
  11 695 kr
 8. Överdrag Sunwood Marino terassvärmare
  595 kr
 9. NYHET
  Eldstad, stativ - svart stål
  15 695 kr
 10. Eldkorg Urban 70
  4 395 kr
 11. Eldkorg Urban 50
  3 425 kr
Set Descending Direction
View as Grid List

11 Items

per page

Eldkorg eller eldfat utomhus som värmer upp

Eldkorgen behöver inte ens vara tänd för att den ska se vacker ut på uteplatsen. Men när man väl tänder på den så ger den ett helt nytt liv till trädgården. Den är inte bara bra på sommarkvällar utan den fungerar perfekt året runt. Eldkorgen behöver inte enbart fungera som en ljus och värmekälla utan den kan även fungera som en grill. Tänk bara tillbaka till alla gånger som man fick grilla korv på en pinne som barn. Dessa härliga tider som ni nu kan återuppleva med enkelhet tillsammans med era egna barn i hemmet. En annan variant är det så kallade eldfatet som skyddar gräset bättre än vad en eldkorg kan göra. Detta då den är skålformad och inte släpper igenom aska och kol som. 

 

Bra saker att tänka på med en eldkorg

När det kommer till saker som brinner så krävs det att vi har lite extra koll på hur man agerar. Det är rätt självklart att man inte ska tända en eldkorg som står på en altan eller på trä. För man vet ju aldrig hur mycket elden kan ta sig. Man skall även hålla koll på vilka restriktioner som finns för tillfället. Har man gått ut med eldningsförbud så skall man inte heller elda med sin eldkorg. En bra sak att tänka på är att man bör köpa en platta som eldkorgen kan stå på. Detta för att enkelt samla upp askan som kommer när man eldar.

 

Eldstad på uteplatsen

När vi pratar om eldstäder så tänker de flesta av oss på en braskamin men tack vare lite inovativ design så kan vi även ha en eldstad ute. Le Feu har tagit fram en variant som står på stativ av rostfritt stål eller med ekben. Här eldar man dock inte med ved utan man använder bioetanol som ger en mer säker brinntid. Vill man ha det extra mysigt på uteplatsen så är detta något vi rekommenderar.