Material

Material

Shop By
Set Descending Direction
View as Grid List

9 Items

per page
 1. Defined utematta Ø 200 cm - beige/grå/turkos
  8 700 kr
 2. Lines utomhusmatta 170x240 cm - grå
  16 500 kr
 3. Lines utomhusmatta 200x300 cm - grå
  23 900 kr
 4. Infinity outdoor matta Ø 140 cm - grön
  5 300 kr
 5. Infinity outdoor matta Ø 140 cm - blå
  5 565 kr
 6. Infinity outdoor matta 170x240 cm - blå
  11 200 kr
 7. Infinity outdoor matta 200x300 cm - blå
  16 500 kr
 8. Infinity outdoor matta Ø 200 cm - grön
  9 700 kr
 9. Infinity outdoor matta Ø 200 cm - blå
  11 130 kr
Set Descending Direction
View as Grid List

9 Items

per page

Det finns ett material för alla

Utemöbler och trädgårdsmöbler tillverkas i flera olika material beroende på syfte och utseende. De olika materialen skiljer sig även i hållbarhet och skötsel så det är bra om man tänker igenom materialvalet noga innan man väljer utegrupp. Helheten mellan uteplatsen och inomhusmiljön kan också vara en faktor som styr valet av material.

Underhållsfritt och enkelt

Aluminiummöbler, rostfritt och konstrottingmöbler räknas in i gruppen av möbler som är underhållsfria. Aluminium är en rostfri metall och konstrotting består av plast. Skonsam rengöring med varmt vatten och svamp är till att rekommendera då högtryckstvätt kan förstöra ytbehandlingen på möbeln. Naturligt och jordnära Utemöbler av olika träslag har funnits i alla tider och det ger en varm och naturlig känsla i trädgården. De vanligaste träslagen är teak, furu och acacia (hardwood). Teak är det finaste och mest hållbara träslaget och det kommer från stora träd i Asien. Teak har en hög oljehalt och täta fibrer vilket för träet motståndskraftigt mot väta och smuts. Teaken åldras naturligt och kommer att blir gråare med åren. Använder du träolja så behåller teaken sin rödbruna färg men blir mörkare. Furu och acacia är ett billigare alternativ men det är ett torrare trä som kräver underhåll om den ska hålla länge.

Plast i alla former

Plast har många fördelar - lätta, formbart och tämligen underhållsfritt. Idag finns utemöbler i enkel plast utan finess vilket är snällt mot både ekonomi och slitage. Vill man dock ha plastens fördelar men vill att designen ska vara annorlunda finns det nonwood. Det är helt enkelt plast som ser ut som trä, både i färg och struktur. Underhålls med plastimpregnering för att hålla mot UV-strålning och fläckar. Plast som är uppblandad med glasfiber är extremt hållbart vilket är till att rekommendera, speciellt för offentliga miljöer.