Stol 1 Oljad ek och varmförzinkat stativ
Stol 1 Oljad ek och varmförzinkat stativ

Stol 1 Oljad ek och varmförzinkat stativ

2 615 kr
I lager
Art.nr
101851

Information

Grythyttans stol 1 i oljad ek och varmförzinkat stativ i Klassikerserien är designad av Artur Lindqvist på 30-talet och är “lillebror” till A2. Lite nättare, lite smidigare men fortfarande med Grythyttans berömda gung.

Stolen är stapelbar och finns i fyra andra utföranden: Vitlackad ek/varmförzinkat stativ, Obehandlad teak/varmförzinkat stativ, Oljad ek/mörkgrönt stativ och Oljad furu/mörkgrönt stativ.

Komplettera gärna med sittdyna och golvskydd.

Priset avser Grythyttans stol 1 i oljad ek med varmförzinkat stativ.

Specifikation

Mer information
Produktnamn Stol 1 Oljad ek och varmförzinkat stativ
Art.nr 101851
Bredd 41 cm
Höjd 80 cm
Djup 50 cm
Sitthöjd 43 cm
Varumärke Grythyttan
Grythyttan Stålmöbler

Den allra första fåtöljen bockades till Stockholmsutställningen redan 1930 av Artur Lindqvist, varpå en hel serie trädgårdsmöbler började tillverkas. Artur hittade inspiration från funkisen, det vill säga att skapa funktionella och vackra ting i människors vardag. Detta designspråk har levt vidare hos Grythyttan Stålmöbler i skapandet av stolar, soffor och bord för utomhusbruk. Grythyttan Stålmöbler är starkt sammankopplat med svensk möbelhistoria. Kulturarvet förvaltas och utvecklas med stolthet. Än i dag produceras utemöbler i Grythyttan, i Bergslagens vackra skogslandskap. Varje möbel är ett resultat av gediget hantverksarbete. Möblerna tillverkas av fjäderstål av högsta kvalitet. Hemligheten bakom stolarnas karakteristiska gung sitter i stativet som tillverkas på plats i fabriken i Grythyttan. En process som inte kan automatiseras utan behöver känsla och erfarenhet för att bli perfekt. Arturs gamla devis känns ständigt aktuell. ”Då ni köper Grythyttans sommarmöbel är Eder möbelfråga löst för många år framåt.”