Solstol A3 Obehandlad teak och varmförzinkat stativ
Solstol A3 Obehandlad teak och varmförzinkat stativ Solstol A3 Obehandlad teak och varmförzinkat stativ

Solstol A3 Obehandlad teak och varmförzinkat stativ

Grythyttan solstol a3 i obehandlad teak med varmförzinkat stativ Grythyttan
7 195 kr
Availability: In stock
Art.nr

Den populära Klassikerserien har en speciell plats i mångas hjärtan, och är ett kärt inslag i många trädgårdar och täppor. Alla möbler har samma bakomliggande tanke: design, komfort och funktionalitet. Möblerna har sitt ursprung från 30-talets funktionalistiska våg som sköljde över Sverige och Europa. Den stilrena designen, och de bekväma möblerna skapar ro för både kroppen och själen. Slå dig ned och känn efter så förstår du.

A3 är en vilstol att avnjuta i det gröna rummet och har tagits fram i samarbete med formgivarna Maria Håård och Jan Olof Ågren. Lägg fötterna på den kompletterande fotpallen och luta dig bekvämt bakåt – det karaktäristiska Grythyttegunget har aldrig känts bättre.

Solstol A3 finns i följande utförande: Vitlackad ek/varmförzinkat stativ, Obehandlad teak/varmförzinkat stativ och Oljad ek/varmförzinkat stativ.

Komplettera gärna med dyna och fotpall. Stolen är stapelbar.

Priset avser Grythyttans solstol a3 i obehandlad teak med varmförzinkat stativ.

Grythyttan
Specifikation
Produktnamn Solstol A3 Obehandlad teak och varmförzinkat stativ
Art.nr 101995
Varumärke Grythyttan
Bredd 66 cm
Djup 82 cm
Höjd 107 cm
Sitthöjd 43 cm
Grythyttan Stålmöbler

Den allra första fåtöljen bockades till Stockholmsutställningen redan 1930 av Artur Lindqvist, varpå en hel serie trädgårdsmöbler började tillverkas. Artur hittade inspiration från funkisen, det vill säga att skapa funktionella och vackra ting i människors vardag. Detta designspråk har levt vidare hos Grythyttan Stålmöbler i skapandet av stolar, soffor och bord för utomhusbruk. Grythyttan Stålmöbler är starkt sammankopplat med svensk möbelhistoria. Kulturarvet förvaltas och utvecklas med stolthet. Än i dag produceras utemöbler i Grythyttan, i Bergslagens vackra skogslandskap. Varje möbel är ett resultat av gediget hantverksarbete. Möblerna tillverkas av fjäderstål av högsta kvalitet. Hemligheten bakom stolarnas karakteristiska gung sitter i stativet som tillverkas på plats i fabriken i Grythyttan. En process som inte kan automatiseras utan behöver känsla och erfarenhet för att bli perfekt. Arturs gamla devis känns ständigt aktuell. ”Då ni köper Grythyttans sommarmöbel är Eder möbelfråga löst för många år framåt.”