Soffa 6 Obehandlad teak och varmförzinkat stativ
Soffa 6 Obehandlad teak och varmförzinkat stativ

Soffa 6 Obehandlad teak och varmförzinkat stativ

14 100 kr
I lager
Art.nr
10331

Information

Designad av Örjan Lindqvist i mitten av 50-talet. Soffa 6 karaktäriseras av sitt tresitsiga ryggstöd och är ett bra komplement till övriga möbler i Klassikerserien eller som en tidlös solitär. Med stål och massivt trä i utförandet är det en funkisklassiker även för framtiden.

Finns i följande utföranden: Vitlackad ek/varmförzinkat stativ, Obehandlad teak/varmförzinkat stativ, Oljad ek/varmförzinkat stativ, Oljad ek/mörkgrönt stativ

Komplettera gärna med en Dyna Soffa 6.

Priset avser Grythyttans soffa 6 i obehandlad teak med varmförzinkat stativ.

Specifikation

Mer information
Produktnamn Soffa 6 Obehandlad teak och varmförzinkat stativ
Art.nr 10331
Längd 145
Höjd 97 cm
Djup 58 cm
Sitthöjd 41 cm
Varumärke Grythyttan
Grythyttan Stålmöbler

Den allra första fåtöljen bockades till Stockholmsutställningen redan 1930 av Artur Lindqvist, varpå en hel serie trädgårdsmöbler började tillverkas. Artur hittade inspiration från funkisen, det vill säga att skapa funktionella och vackra ting i människors vardag. Detta designspråk har levt vidare hos Grythyttan Stålmöbler i skapandet av stolar, soffor och bord för utomhusbruk. Grythyttan Stålmöbler är starkt sammankopplat med svensk möbelhistoria. Kulturarvet förvaltas och utvecklas med stolthet. Än i dag produceras utemöbler i Grythyttan, i Bergslagens vackra skogslandskap. Varje möbel är ett resultat av gediget hantverksarbete. Möblerna tillverkas av fjäderstål av högsta kvalitet. Hemligheten bakom stolarnas karakteristiska gung sitter i stativet som tillverkas på plats i fabriken i Grythyttan. En process som inte kan automatiseras utan behöver känsla och erfarenhet för att bli perfekt. Arturs gamla devis känns ständigt aktuell. ”Då ni köper Grythyttans sommarmöbel är Eder möbelfråga löst för många år framåt.”