soffa lessebo, byarum
soffa lessebo, byarum soffa lessebo, byarum

Lessebo soffa, flera färger

14 090 kr
I lager
Art.nr
1020020900

Information

Denna parksoffa tillverkades ursprungligen på Lessebo Bruk för mer än 170 år sedan. Det berömda pappersbruket har sitt ursprung i ett järnbruk, som dock avvecklades 1886. I takt med stigande framgångar förvärvade Aschan ett flertal småländska järnbruk och gjuterier, samtidigt som många nya produkter togs upp i tillverkning. Bl. a. denna vackra parksoffa, som började tillverkas omkring 1840. Att väcka liv i den 170-åriga skönheten är en frestelse som inte har gått att motstå. Byarums Bruk med småländsk envishet håller fast vid den ursprungliga gjuteritekniken – sandformat gjutgods – kunde de år 1988, 102 år efter det att Järnbruket i Lessebo upphörde, återuppta tillverkningen av Lessebo Soffan.

Beställningsvara

Material

Aluminium. Aluminium är ett fantastiskt material för utemöbler. Kombinationen lätt vikt och hög stabilitet gör det utmärkt som stomme under t.ex. konstrotting. Att det klarar fukt och väder gör det nästintill underhållsfritt. Det blir därför snyggt för sig med en miljövänlig pulverlackering eller i kombination med teak eller textilene. Rengör endast med en fuktig trasa och ett milt rengöringsmedel.

Specifikation

Mer information
Produktnamn Lessebo soffa, flera färger
Art.nr 1020020900
Bredd 200 cm
Höjd 84 cm
Djup 65 cm
Sitthöjd 43 cm
Vikt (kg) 50
Varumärke Byarum
Material Aluminium
Byarum

När bröderna Bokinge grundade Byarums Bruk 1947 såg de utanför sin samtida box och började gjuta aluminium. På Byarums Bruk skyndas det långsamt. Miljön i gjuteriet har sitt eget tempo och inbjuder till reflektion. Aluminiumet i Byarums produkter är förstklassig återvunnen aluminium från Stena Aluminium, Nordens ledande aluminiumproducent av återvunnen råvara. I Byarums produkt finner du genuint industrihantverk som håller i det nordiska klimatet, år efter år.