Kay Bojesen Zebra
Kay Bojesen Zebra Kay Bojesen Zebra

Kay Bojesen Zebra

849 kr
Availability: In stock
Art.nr

Kay Bojesens trädjursfamilj har utökats med den handmålade zebran, som var ett av Kay Bojesens första exotiska djur. Den skapades 1935 och är fortfarande lika älskad.

Trädjursfamiljen består av en munter flock djur från träapor till sångfåglar. Hela flocken är älskade designklassiker som snabbt blir en del av familjen.

Överlämna en gåva som håller hela livet och går i arv från generation till generation. En bra presentidé till dop, konfirmation, student och alla andra minnesvärda tillfällen.

Material: Handmålat bokträ

Mått: höjd 14 cm

Kay Bojesen
Specifikation
Produktnamn Kay Bojesen Zebra
Art.nr 39421
Varumärke Kay Bojesen
Längd 15 cm
Bredd 7,1 cm
Höjd 14 cm
Kay Bojesen

Kay Bojesen är en av Danmarks riktiga storheter med ett konsthantverk som är bland de mest efterfrågade inom dansk design. Han kunde ge liv åt trä och blev världsberömd när han skapade sina trädjur som har själ, humor och en äkta glimt i ögat. Mest känd är han för sina lekande och levande apor och andra trädjur. Inställningen är genomgående att designen ska vara rund, mjuk och kännas skön i handen. Träleksaker ska vara enkla, hållbara och inspirera till lek. Med de här tankarna som utgångspunkt har Kay Bojesen skapat sina älskade träfigurer som tilltalar barnet inom oss. Rosendahl Design Group har valts ut av familjen Bojesen för att utveckla och producera denna älskade design och återskapa många av Kay Boyesens designer efter orginalritnigar.