High Tech stol Svart
High Tech stol Svart

High Tech stol Svart

Grythyttan high tech stol svart Grythyttan
1 775 kr
Availability: In stock
Art.nr

Modern stolvariant från Grythyttan. Nisse Strinning (som ritat Stringhyllan) möter Grythyttan Stålmöbler i denna designklassiker, Stol High-Tech. Designen är hård och industriell och utgör en spännande kontrast till det sköna gunget stolen bjuder på. Den är ett populärt inslag i trädgårdar och på uteplatser, och har på senaste tid även flyttat in i våra bostadshus, där den med golvskydd trivs utmärkt som innestol. Industridesign har aldrig varit så inne som nu.

Gjord i fjäderstål för det rätta gunget. Då stolen är gjord i bara stål (och inget trä) blir den lättare att underhålla.

Finns i svart eller varmförzinkat stål.

Finns i svart eller varmförzinkat stål. Den sistnämnde varianten ska stå ute året om.

Komplettera gärna med dyna och golvskydd. Stolen är stapelbar.

Priset avser Grythyttans high tech stol svart.

Grythyttan
Specifikation
Produktnamn High Tech stol Svart
Art.nr 10606
Varumärke Grythyttan
Bredd 39 cm
Djup 52 cm
Höjd 76 cm
Sitthöjd 43,5 cm
Grythyttan Stålmöbler

Den allra första fåtöljen bockades till Stockholmsutställningen redan 1930 av Artur Lindqvist, varpå en hel serie trädgårdsmöbler började tillverkas. Artur hittade inspiration från funkisen, det vill säga att skapa funktionella och vackra ting i människors vardag. Detta designspråk har levt vidare hos Grythyttan Stålmöbler i skapandet av stolar, soffor och bord för utomhusbruk. Grythyttan Stålmöbler är starkt sammankopplat med svensk möbelhistoria. Kulturarvet förvaltas och utvecklas med stolthet. Än i dag produceras utemöbler i Grythyttan, i Bergslagens vackra skogslandskap. Varje möbel är ett resultat av gediget hantverksarbete. Möblerna tillverkas av fjäderstål av högsta kvalitet. Hemligheten bakom stolarnas karakteristiska gung sitter i stativet som tillverkas på plats i fabriken i Grythyttan. En process som inte kan automatiseras utan behöver känsla och erfarenhet för att bli perfekt. Arturs gamla devis känns ständigt aktuell. ”Då ni köper Grythyttans sommarmöbel är Eder möbelfråga löst för många år framåt.”

Vi hittade andra produkter som du kanske gillar!