Fåtölj A2 Vitlackad ek och varmförzinkat stativ
Fåtölj A2 Vitlackad ek och varmförzinkat stativ Fåtölj A2 Vitlackad ek och varmförzinkat stativ

Fåtölj A2 Vitlackad ek och varmförzinkat stativ

Grythyttan fåtölj a2 i vitlackad ek med varmförzinkat stativ Grythyttan
3 980 kr
Availability: In stock
Art.nr

Fåtölj A2 är klassikernas klassiker och kanske det som förknippas allra mest med Grythyttan Stålmöbler. Den har möblerat svenska bersåer och trädgårdar sedan 1930, då den designades av Artur Lindqvist. Den unika fjäderstålskonstruktionen gör att du får ett oslagbart och rofyllt gung.

Fåtölj A2 finns i följande utförande: Vitlackad ek/varmförzinkat stativ, Obehandlad teak/varmförzinkat stativ och Oljad ek/varmförzinkat stativ.

Komplettera gärna med dyna och golvskydd. Stolen är stapelbar (max 8 st).

Priset avser Grythyttans fåtölj A2 i vitlackad ek med varmförzinkat stativ.

Grythyttan
Specifikation
Produktnamn Fåtölj A2 Vitlackad ek och varmförzinkat stativ
Art.nr 10141
Varumärke Grythyttan
Bredd 62 cm
Djup 57 cm
Höjd 87 cm
Sitthöjd 41 cm
Grythyttan Stålmöbler

Den allra första fåtöljen bockades till Stockholmsutställningen redan 1930 av Artur Lindqvist, varpå en hel serie trädgårdsmöbler började tillverkas. Artur hittade inspiration från funkisen, det vill säga att skapa funktionella och vackra ting i människors vardag. Detta designspråk har levt vidare hos Grythyttan Stålmöbler i skapandet av stolar, soffor och bord för utomhusbruk. Grythyttan Stålmöbler är starkt sammankopplat med svensk möbelhistoria. Kulturarvet förvaltas och utvecklas med stolthet. Än i dag produceras utemöbler i Grythyttan, i Bergslagens vackra skogslandskap. Varje möbel är ett resultat av gediget hantverksarbete. Möblerna tillverkas av fjäderstål av högsta kvalitet. Hemligheten bakom stolarnas karakteristiska gung sitter i stativet som tillverkas på plats i fabriken i Grythyttan. En process som inte kan automatiseras utan behöver känsla och erfarenhet för att bli perfekt. Arturs gamla devis känns ständigt aktuell. ”Då ni köper Grythyttans sommarmöbel är Eder möbelfråga löst för många år framåt.”

Vi hittade andra produkter som du kanske gillar!