Fåtölj A2 Obehandlad teak och varmförzinkat stativ
Fåtölj A2 Obehandlad teak och varmförzinkat stativ Fåtölj A2 Obehandlad teak och varmförzinkat stativ

Fåtölj A2 Obehandlad teak och varmförzinkat stativ

Grythyttan fåtölj a2 i obehandlad teak med varmförzinkat stativ Grythyttan
4 410 kr
Availability: In stock
Art.nr

Fåtölj A2 är klassikernas klassiker och kanske det som förknippas allra mest med Grythyttan Stålmöbler. Den har möblerat svenska bersåer och trädgårdar sedan 1930, då den designades av Artur Lindqvist. Den unika fjäderstålskonstruktionen gör att du får ett oslagbart och rofyllt gung.

A2 tillhör Grythyttans populära Klassikerserie som har en speciell plats i mångas hjärtan, och är ett kärt inslag i många trädgårdar och täppor. Alla möbler har samma bakomliggande tanke: design, komfort och funktionalitet. Möblerna har sitt ursprung från 30-talets funktionalistiska våg som sköljde över Sverige och Europa. Den stilrena designen, och de bekväma möblerna skapar ro för både kroppen och själen. Slå dig ned och känn efter så förstår du.

Fåtölj A2 finns i följande utförande: Oljad ek/mörkgrönt stativ, Oljad furu/mörkgrönt stativ, Vitlackad ek/varmförzinkat stativ, Obehandlad teak/varmförzinkat stativ och Oljad ek/varmförzinkat stativ.

Komplettera gärna med dyna och golvskydd. Stolen är stapelbar (max 8 st).

Det var en gång en smed...

Familjen Lindqvist i Grythyttan började 1895 tillverka hästskor. Sonen Artur följde sedan i sin far Karls fotspår men drevs av visioner som låg bortom det traditionella smidet. Arturs idéer inspirerades av ”funkisens” tanke; att skapa funktionella och vackra ting i människors vardag.

Till Stockholmsutställningen 1930 ritade och tillverkade Artur den numera klassiska stolen A2 av fjäderstål. A2-stolen följdes upp med ett fullt möbelprogram för trädgården. Under 40- och 50-talet växte Grythyttan Stålmöbler i popularitet. Möblerna blev synonyma med svensk sommar och semester. Vi är många som gungat i en A2 i våra mor- eller farföräldrars trädgård.

I dag är det fjärde generationen Lindqvist genom Karl som driver företaget. Vår historia är ständigt närvarande i allt vi gör, och vi är stolta att vara en så stor del av svensk möbelhistoria. Vi ser framtiden an med spänning. Det har vi alltid gjort. Farfar Arturs gamla devis känns ständigt aktuell. ”Då ni köper Grythyttans sommarmöbel är Eder möbelfråga löst för många år framåt.”

Priset avser Grythyttans fåtölj a2 i obehandlad teak med varmförzinkat stativ.

Grythyttan
Specifikation
Produktnamn Fåtölj A2 Obehandlad teak och varmförzinkat stativ
Art.nr 10131
Varumärke Grythyttan
Bredd 62 cm
Djup 57 cm
Höjd 87 cm
Sitthöjd 41 cm
Grythyttan Stålmöbler

Den allra första fåtöljen bockades till Stockholmsutställningen redan 1930 av Artur Lindqvist, varpå en hel serie trädgårdsmöbler började tillverkas. Artur hittade inspiration från funkisen, det vill säga att skapa funktionella och vackra ting i människors vardag. Detta designspråk har levt vidare hos Grythyttan Stålmöbler i skapandet av stolar, soffor och bord för utomhusbruk. Grythyttan Stålmöbler är starkt sammankopplat med svensk möbelhistoria. Kulturarvet förvaltas och utvecklas med stolthet. Än i dag produceras utemöbler i Grythyttan, i Bergslagens vackra skogslandskap. Varje möbel är ett resultat av gediget hantverksarbete. Möblerna tillverkas av fjäderstål av högsta kvalitet. Hemligheten bakom stolarnas karakteristiska gung sitter i stativet som tillverkas på plats i fabriken i Grythyttan. En process som inte kan automatiseras utan behöver känsla och erfarenhet för att bli perfekt. Arturs gamla devis känns ständigt aktuell. ”Då ni köper Grythyttans sommarmöbel är Eder möbelfråga löst för många år framåt.”

Vi hittade andra produkter som du kanske gillar!